moving therapy forward

FortaGroep: “We willen de omslag naar digitaal werken vasthouden”

De coronamaatregelen zorgden ervoor dat GGZ-instelling FortaGroep de omslag naar volledig digitaal werken moest maken. De positieve resultaten, waaronder de opvallende tijdsbesparing, leiden er nu toe dat ze deze omslag wil vasthouden.

Dory Touw, GGZ psycholoog bij FortaGroep, ziet dat de cliënten profiteren van de digitaliseringsslag en dat het bij de therapeuten ook aansluit. “Wij denken dat er heel veel mogelijkheden op het digitale vlak te vinden zijn om de zorg verder te optimaliseren; zodat je het best mogelijke product voor je cliënten kan neerzetten.” Onder meer online EMDR kan daar volgens haar absoluut een bijdrage aan leveren.

De persoonlijke ervaringen van Touw zijn erg positief. “Als het gaat over beeldbellen an sich merk ik dat cliënten een laagdrempeligheid hebben in wat ze naar voren brengen van wat hen bezighoudt. Ook op het gebied van online EMDR zie ik dat het als een razende gaat.”

“De SUD-scores dalen ongelofelijk snel, ik heb een halvering van de tijd!”

In het bijzonder benoemt ze de tijdsbesparing: “De duur van de sessies wordt korter. Specifiek: de SUD-scores dalen ongelofelijk snel, ik heb een halvering van de tijd!”

Namens team Moovd heten we FortaGroep welcome to the Movement!

Gerelateerde berichten

Joelle Anderson uit Canada: “Digitale Therapie helpt ons een ideale wereld...

lees meer

Joelle Anderson from Canada: “Digital Therapy helps us to create an ideal ...

lees meer

Welshop investeert in digitale therapie van Moovd en neemt daarmee de financiël...

lees meer