moving therapy forward

Moovd in de finale van YBA

Moovd bij de laatste 12 in de Young Business Award!

Zondag 5 juni werd de laatste Young business Award finale voorronde uitgezonden op RTLZ. Daar stond Moovd samen met BOTS en Chordify tegenover de kritische jury. In deze aflevering kwamen de laatste drie ondernemers aan bod: Gijs Bekenkamp (Chordify), Sander Kamphuis (Moovd) en Michiel Stokman (BOTS). Bedrijven die al miljoenen aan investeringen hebben binnengehaald, maar nog torenhoge ambities hebben. Ze zetten alles op alles om de Young Business Award 2022 te winnen.

Moovd speelde in op een belangrijke maatschappelijke vraag. Mensen die psychische hulp nodig hebben, moeten vaak maanden wachten aangezien de GGZ de vraag niet aankan. Moovd is een digitaal platform dat iedereen toegang geeft tot gezondheidszorg. Via dit platform krijgen mensen online begeleiding van een therapeut. Daarnaast zijn bepaalde therapieën, zoals EMDR en exposure-therapie, gedigitaliseerd en beschikbaar op de site van Moovd.

Volgens mede-oprichter Sander Kamphuis draagt Moovd bij aan een fikse kostenbesparing in de zorg. Volgens eigen onderzoek wordt een gemiddelde behandelsessie verkort van 70 minuten naar 45. Het is jurylid Marco Aarnink niet helemaal duidelijk hoe die besparing tot stand kan komen. Zijn collega Carlo Ezinga wil bovendien weten of geestelijke gezondheidszorg via de digitale weg geen risico’s heeft. ,,Stel dat iemand een heftige behandeling heeft gehad via Moovd en een paniekaanval krijgt terwijl er niemand bij hem is?” Een goede en belangrijke vraag waar Sander zijn tanden in mocht zetten.

De aflevering is terug te kijken op videoland.

Gerelateerde berichten

kernelofwisdom

Joelle Anderson uit Canada: “Digitale Therapie helpt ons een ideale wereld...

lees meer
kernelofwisdom

Joelle Anderson from Canada: “Digital Therapy helps us to create an ideal ...

lees meer

Welshop investeert in digitale therapie van Moovd en neemt daarmee de financiël...

lees meer