moving therapy forward

Tandartsangst

Een VRET-applicatie voor tandartspraktijken die te maken hebben met cliënten die angstig zijn of spanning ervaren bij een tandartsbezoek. De applicatie bestaat uit 2 componenten: exposure en distractie.

Tandartsangst – ook wel odontofobie genoemd – is een ernstige angst om de tandarts te bezoeken of een tandheelkundige procedure te laten uitvoeren. Veel mensen ervaren een vorm van negatieve emotie bij een bezoek aan de tandarts, maar mensen met odontofobie vermijden vaak een tandheelkundig onderzoek tenzij er een ernstig probleem is. De VRET-applicatie vermindert angst voor de tandarts, zodat behandelingen makkelijker zijn en cliënten meer welzijn ervaren. Daarnaast hebben mensen met een slecht gebit een verhoogd risico op hartproblemen en reumatische artritis. En er is een verband tussen gebitsaandoeningen en ernstige ziektes zoals dementie en diabetes. De succesvolle behandeling van odontofobie met VRET hebben dus ook een positieve invloed op indirecte maatschappelijke kosten.

Hoe kunnen we jou helpen?

Benieuwd wat deze innovatieve methoden kunnen betekenen voor jou en jouw cliënten? Gebruik de keuzehulp om tot een advies te komen.