moving therapy forward

GGZ Centraal: “We staan aan de vooravond van een grote stap”

“Ik ga ervan uit dat wij als GGZ aan de vooravond staan van een grote stap”, begint Carlos Croes, van GGZ Hulp Online. Hij schat in dat 30 tot 40 % van alle GGZ aanmeldingen in Nederland volledig digitaal behandeld gaan worden.Volgens hem zal er ook nog wel een groot deel gemengd gebeuren: deels face to face en deels online. Maar naar zijn verwachting blijft er nog maar een klein deel over dat 100% face to face zal worden behandeld.“Wij zullen ons, als behandelaren of zorgverleners, moeten realiseren dat we op een gegeven moment toch veel meer met digitale middelen moeten gaan werken.”“De digitalisering in de zorg is in de coronatijd gegroeid vanuit een behoefte. Omdat we de gelegenheid hebben gehad dit in een soort pilotvorm te testen, zien we welke effecten het heeft en zien we dat we er mee door moeten gaan.”

Carlos hoopt, en verwacht, dat er in de toekomst meer middelen als digitale EMDR komen en ingezet gaan worden, omdat dit volgens hem het zorgaanbod kan verrijken.

Volgens Carlos is de stap naar digitalisering van de zorgmarkt erg dichtbij. Hij adviseert andere organisaties, die hier nog niet mee werken, dan ook om toch de sprong te wagen.

“De meeste mensen zijn erg verwonderd dat het zo snel gaat en zo effectvol is.”

“Ik merk dat er toch een soort van angst bestaat dat als je het online gaat doen, dat het minder effect heeft of dat het voor mensen een ver-van-m’n-bed-show is. Maar”, zo adviseert Carlos: “als je als instelling of zorgverlener het niet doet, dan mis je de boot.”

Namens team Moovd heten we GGZ Centraal welcome to the Movement!

Gerelateerde berichten

Onderzoek en ontwikkeling van digitale PTSS therapie voor veteranen...

lees meer